Способи доставки піци у різних країнах - Primo Pizza

Блог

Способи доставки піци у різних країнах
01 Березня 2019

Способи доставки піци у різних країнах

На сьогодні доставка піци стала неймовірно розповсюдженою послугою у суспільстві. Сервісом доставки їжі користуються дома, на роботі, на відпочинку у парку з друзями, коханими, сім’єю.

Однією з перших країн, де доставка піци на була широкого розповсюдження, стали США.

Замовлення піци зазвичай здійснюється за допомогою телефонного дзвінка у call-центр або через сайт. Наприклад, мережа піцерій Primo Pizza у місті Ужгород пропонує скористатися безкоштовним сервісом доставки їжі «Смачний дзвінок», зателефонувавши оператору call-центру. І найшвидшим часом кур’єр доставить піцу, або будь-яку іншу обрану страву, прямо до дверей.

Замовлення онлайн набуло популярності у країнах з високим рівнем використання мережі Інтернет, таких як Сполучені Штати, Канада, розвинені країни Європи та Азії, де більшість піцерій пропонують онлайн-меню і форму миттєвого замовлення. Таким способом оформлення замовлення також можна скористатись і у мережі Primo Pizza Ужгород.

Нині, у великих містах піцу доставляють на моторолерах або невеликих машинах. Окрім того, якщо адреса доставки знаходиться у межах одного кварталу, доставка може здійснюватися пішим кур'єром. Кур’єрів доставки їжі «Смачний дзвінок» від Primo Pizza Ужгород впізнати дуже просто: одягнені у яскраву брендовану форму, усміхнені, спритні. 

Організація процесу доставки піци йде у ногу з сучасними технологіями і постійно вдосконалюється. Так, у 2016 році, у США, протестували доставку піци за допомогою безпілотників. Проект став першим таким сервісом у світі. Варто відзначити, що доставку їжі нового покоління можна оцінити не в усіх країнах. Першими стали жителі Нової Зеландії. Саме в цій державі найбільш лояльне законодавство щодо регулювання безпілотних літальних апаратів.

Тим часом в Австралії випустили на вулиці міста робота-кур’єра піци. Робот запрограмований пересуватися лише по тротуарах і велосипедних доріжках. Він містить два відсіки: перший - з функцією підігріву, призначений для розміщення 10 піц, другий - з охолодженням, для напоїв.

Ще одним, досить незвичним для нас, а також для країн Європи та США, є сервіс доставки їжі в азіатських країнах. Він полягає у тому, що смачний обід привозять не додому або в офіс, як ми звикли, а у точку по геолокації. У найбільших містах (наприклад, Джакарти, Бангкока або Маніли) гарячий обід водії замовляють безпосередньо в автомобіль, що застряг у пробці. Називають номер авто, вулицю і місце. Кур'єр доставляє все за 30-40 хвилин. Подібні служби доставки, як правило, розташовані по всьому місту, що дозволяє дуже швидко реагувати на замовлення, доставляти їжу вчасно і не завищувати ціни, утримуючи їх на конкурентному рівні.

А далі декілька цікавих історій, що стосуються сервісу доставки піци у світі.

Служби доставки неодноразово потрапляли до Книги рекордів Гіннесу. Найдовшу подорож, яку здійснила піца (рекорд офіційно зафіксований) - з Кейптауна (Південна Африка) у Сідней (Австралія). Кур'єр погодився подолати 11042 км, щоб доставити найсмачнішу піцу своєму кумиру Корне Кріджу, капітану регбі-команди Fedsure.

Лідером, який щоразу встановлює рекорд з доставки піци, є США, а точніше, одна невелика американська служба, яка вигадала цікаву схему роботи. Ідея народилася у голові провінційного хлопця Скотта Метью, роздратованого нерозторопністю кур'єра, який віз йому замовлення. По суті, він не створив нічого нового, але все ж таки. У Америці розповсюджені вантажні фургони, що вміщають у собі кухню. Зазвичай вони стоять на одному місці, продаючи фастфуд. Метью удосконалив ідею і провів у такий фургон інтернет, та почав отримувати замовлення онлайн. Після замовлення тут же викладав усі інгредієнти на піцу і відправляв у піч. Поки піца випікалась, піцамейкер доїжджав до замовника і віддавав гарячу, найсвіжішу страву. Таким чином, доставка займала не більше 15 хвилин!

Ми також намагаємося розвиватися у цьому напрямку і удосконалювати сервіс доставки їжі Ужгород. Впевнені, що «Смачний дзвінок» від Primo Pizza здивує вас якістю та швидкістю доставки піци та інших смачних страв з меню. Головною метою є забезпечити вам комфорт - якнайшвидше доставити гарячі страви безпосередньо до дверей вашого дому чи офісу.