Корисно чи не корисно - ось у чому питання! - Primo Pizza

Блог

Корисно чи не корисно - ось у чому питання!
14 Березня 2019

Корисно чи не корисно - ось у чому питання!

Міф про шкідливість улюблених продуктів

Часто буває так, що їжа, яку ми любимо, виявляється шкідливою для нашого здоров'я. Однак у ході сучасних досліджень в області дієтології з'ясовується все більше обнадійливих фактів, що стосуються корисних якостей "шкідливої" їжі. Ці факти будуть особливо приємними для тих, хто любить добре і смачно поїсти.

Давно відомо, що темний шоколад і червоне вино у помірних кількостях корисні для здоров'я, оскільки є антиоксидантами. Якщо з’їдати шматок темного шоколаду з високим вмістом какао (не менше 70%) у день - знижує артеріальний тиск і запобігає виникненню захворювань серця. Вчені з Політехнічного університету Вірджинії визначили, що ресвератрол - речовина, що міститься у шкірці винограду і, відповідно, вині, - сприятливо впливає на мозок, сповільнюючи його старіння. Причому у червоному вині ресвератрола більше, аніж у білому. Орім того, помірне вживання вина захищає мозок від розвитку запалень і допомагає його клітинам позбавлятися від токсинів. Пиво, у розумній кількості, знижує ризик серцево-судинних захворювань, оскільки нормалізує рівень холестерину в крові.

В інтернеті ви знайдете багато інформації про те, що кава може стати причиною інфаркту. Однак прямих доказів цьому поки що немає. Ще у 2012 році у журналі New England Journal of Medicine опублікували результати 13-річного спостереження за 400 тисячами американців. Виявилося, що люди, які випивають у день від 3 до 6 чашок кави, рідше страждають серцевими патологіями, діабетом чи інсультом. Але, звичайно, це не означає, що кава – найкращий протектор для серця.

Від картоплі, макаронів, рису і хліба гладшають. Це твердження здавна засіло у головах багатьох.  Так, енергетична цінність картоплі дійсно досить висока, але на одній лише картоплі не погладшаєш. Цільнозерновий хліб містить багато харчових волокон (клітковини), що сприяють зниженню ваги. А макаронні вироби з твердих сортів пшениці навпаки несуть величезну користь для організму. Вони містять вітаміни групи В, які допомагають при головних болях і підвищують стійкість до стресів. Клітковина, що є в таких макаронах, майже не засвоюється організмом, виводить з нього токсини, завдяки абсорбуючому ефекту. А от джерелом зайвих кілограмів зазвичай слугують соуси та додатки, з якими подають пасту: вершки, кетчуп, майонез, різні м’ясні підливи, сир, ковбаски - всі вони дійсно калорійні і у частому споживанні призводять до набору ваги.

Не оминула критика і жирні молочні продукти. Стверджують, що вони «закупорюють артерії, викликають хвороби серця та інфаркт» через свій високий вміст насичених жирів. Прислухаючись до порад медиків, багато хто з нас замінили вершкове масло рослинним, що містить поліненасичені жирні кислоти. Через декілька років, коли світ звик до нових трендів здорового харчування, у наукових журналах почали з'являтися публікації, що реабілітують статус насичених жирів. Так, американське наукове видання Annals of Internal Medicine пишуть: «Високий рівень споживання насичених жирів ніяк не впливає на розвиток ішемічної хвороби серця». Вчені зацікавилися такими спостереженнями і провели дослідження. В результаті у групи людей, які щодня вживали сир 27% жирності протягом 8 тижнів, рівень холестерину став нижче, ніж у тих, хто харчувався тільки знежиреної їжею. Тим більше у сирі, виготовленому з жирного молока, міститься багато кальцію, який так корисний для кісток. Сир також є джерелом безлічі вітамінів, таких як вітамін А, В2, В12 і D.

Зовсім нещодавно вченим вдалося з'ясувати, що нітрат натрію, що міститься у м'ясних консервах, уповільнює старіння, що морозиво покращує настрій, а поп-корн корисний для здоров'я на рівні з цільними злаки. Вченими Лондонського інституту психіатрії було доведено, що морозиво практично відразу після споживання активує роботу областей мозку, що відповідають за відчуття радості. Тобто, морозиво робить нас щасливими!

Наступна інформація буде втішна для любителів піци, для гостей піцерій Чілі піца, Прімо Піца або тих, хто замовляють піцу з доставкою Ужгород. Результати досліджень, опубліковані у науковому журналі European Journal of Clinical Nutrition, свідчать про те, що піца знижує ймовірність серцевих нападів. А ймовірність виникнення раку стравоходу у тих, хто їсть піцу два і більше разів на тиждень, менше на 59%.

Робимо висновок, що шкідливість деяких продуктів та страв занадто перебільшена. А наукові підтвердження про користь піци ще більше надихнула нас на виготовлення якісного продукту.

Тому за смачною та корисною піцою запрошуємо у піцерії Primo Pizza за адресами:

м. Ужгород, вул. Фединця 39, тел.: (099) 205-99-04. Пн-Сб: 9:00-23:00, Нд: 10:00-22:00.

м. Ужгород, ТЦ "Токіо", 2 поверх, тел.: (099) 203-27-55. Пн-Сб: 9:00-22:00, Нд: 10:00-22:00.

м. Хуст, майдан Незалежності, 22, тел.: (068) 212-20-22. Пн-Сб: 8:00-22:00, Нд: 12:00-23:00.

м. Тячів, вул. Гагаріна, 10, тел.: (096) 919-59-32. Пн-Сб: 9:00-23:00, Нд - 12:00-23:00.

смт. Буштино, вул. Травнева, 39а, тел.: (068) 493-41-41. Пн-Сб: 9:00-23:00, Нд - 12:00-23:00.

Для вашого комфорту також передбачена послуга доставки у місті Ужгород, яка працює безкоштовно. Доставка їжі Ужгород з асортименту Primo Pizza прямо до дверей. Коли вам захочеться дійсно якісних та смачних страв, телефонуйте за номером телефону: 0800-33-02-02.

Будьте здорові!